14.12.2017, 18:02
Witam,
Od początku pomysłu na budowę domu nie dopuszczałem innej możliwości jak kuchnia zamknięta ze względu na zapachy i ich osiadanie na ubraniach i sprzęcie tapicerowanym. Jednak dyskusja w innym wątku dała mi do myślenia. Jakie są Wasze pomysły i doświadczenia w tym zakresie. Z jednej strony otwarta kuchnia to funkcjonalność i więcej przestrzeni. Z drugiej zamknięta to izolacja zapachów i ukrycie ewentualnego nieporządku przed gośćmi kosztem odcięcia się od salonu. Planujemy wentylację mechaniczną. Ciekaw jestem Waszych doświadczeń w sprawowaniu się takiego rozwiązania z otwartą kuchnią. Czy da się ustrzec zapachów gotowania, pary i tłuszczu z otwartej kuchni?
Od początku pomysłu na budowę domu nie dopuszczałem innej możliwości jak kuchnia zamknięta ze względu na zapachy i ich osiadanie na ubraniach i sprzęcie tapicerowanym. Jednak dyskusja w innym wątku dała mi do myślenia. Jakie są Wasze pomysły i doświadczenia w tym zakresie. Z jednej strony otwarta kuchnia to funkcjonalność i więcej przestrzeni. Z drugiej zamknięta to izolacja zapachów i ukrycie ewentualnego nieporządku przed gośćmi kosztem odcięcia się od salonu. Planujemy wentylację mechaniczną. Ciekaw jestem Waszych doświadczeń w sprawowaniu się takiego rozwiązania z otwartą kuchnią. Czy da się ustrzec zapachów gotowania, pary i tłuszczu z otwartej kuchni?