15.04.2018, 23:24
Witam. Co by nie mówić i jakie by zabezpieczenia nie zastosować to fakty są niestety takie że w piwnicy czy też innym pomieszczeniu w kondygnacji poniżej gruntu powinno się unikać instalowania urządzeń na gaz płynny, gdyż jest on cięższy od powietrza i w przypadku nieszczelności w instalacji gromadzi się przy podłodze, gdzie może osiągnąć wybuchowe stężenie. Co do zabezpieczeń to jak wiadomo są to tylko urządzenia które mogą być zawodne lub nie działać np. z powodu braku zasilania a gaz (jeżeli jest nieszczelność w instalacji/układzie) ulatnia się i bez prądu. Jeżeli kuchnia miałaby służyć tylko sporadycznie do przygotowywania i gotowania "kłopotliwych zapachowo" potraw, to ja wybrałbym jednak kuchenkę elektryczną. Choć tak do końca nie wiem jak taka kuchnia się sprawdzi bo zapachy w postaci ciepłej pary i tak idą do góry więc może się okazać że w salonie czuć bigos z piwnicy Pozdrawiam .
..Istota wiedzy polega na tym, by posiadając ją korzystać z niej..